עוגה בחושה של החלומות/

עוד יום עבודה במשרד שמתחיל במחשבות על ארוחת הבוקר, שאחריה תגיע ארוחת הצהריים ובסיומה סוף סוף תגיעו לקפה הנחשק עם המתוק הזה ליד.

 

אם גם אתם כבר שבעים מעוגות השמרים מהבייקרי או מהעוגה הבחושה הקבועה מרולדין, הגיע הזמן לחדש ולגוון בעוגה בחושה של החלומות, כזו שברגע שתיתנו בה ביס היא תגרום לכם להרגיש שהגעתם הביתה (אפילו שעוד יש כמה שעות ליום העבודה הזה).

אה-מה-מה? לא בטוח שבא לכם עכשיו להיכנס למטבח, לערבב, להפריד ביצים, לנפות קמחים, להקרים חמאה ומי יודע מה עוד המתכון הזה מהבלוג ההוא או המתכון של ההיא ממאסטר שף ידרוש מכם. שלא נדבר על ערימת הכלים שכנראה תצטבר בכיור ותגרור איתה בלגן שלם.

ואם הייתם מכירים מתכון אחד, קל ופשוט של עוגה בחושה עם טעם של בית שמתקתקים ב-10 דקות? ואם הייתם מגלים שאפילו לא צריך להפריד ביצים ומכינים אותה בקערה אחת? יש מתכון כזה והוא סופר קל להכנה, מהיר והוא מייצר שתי עוגות בפעם אחת!

והבונוס הגדול? כדי שלא תכינו אותה מלא פעמים ואחרי שבועיים לכולם במשרד ימאס ממנה (ומכם), אפשר לגוון ולהכין אותה בכל פעם בטעם אחר – פירות יער, פקאן וקינמון, שוקולד צ'יפס, נוטלה, חלבה וכל מה שרק אפשר לחלום עליו.

כשכולם ישאלו מה הסוד, אתם ממש לא חייבים לספר שזה אותו מתכון בסיסי שבכל פעם אתם משדרגים אותו עם טעם אחר. פשוט תגידו: "אה, העוגה הזו? 10 דקות עבודה, בחיי!" ותראו איך מבטי הקנאה וההערצה נוהרים אחריכם גם אחרי שתעזבו את המטבחון.

 

מצרכים ל-2 עוגות בתבנית אינגליש קייק:

350 גרם קמח תופח
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים L
1 גביע שמנת חמוצה

לעוגה בטעם פירות יער:

1 כוס פירות יער קפואים (פטל, אוכמניות או מיקס)

לעוגה בטעם פקאן וקינמון:

1/2 כוס אגוזי פקאן, טחונים
2 כפות סוכר חום
1/4 כפית קינמון

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר, קוביות החמאה ותמצית הווניל ומעבדים עד שנוצרת תערובת פירורית.
  3. מוציאים כוס אחת מהתערובת ושומרים בצד ליצירת קראמבל.
  4. מוסיפים למעבד המזון את הביצים והשמנת החמוצה ומעבדים ליצירת בלילה אחידה.
  5. לעוגה בחושה בטעם פירות יער: מעבירים מחצית מהבלילה לתבניות אינגליש קייק כך שמחצית הבלילה מתחלקת שווה בין התבניות.
  6. מפזרים פטל על הבלילה שבתבניות, ושופכים את יתרת הבלילה מעל הפטל (שומרים מעט פטל לקישוט מלמעלה).
  7. מפזרים את הקראמבל ששמרנו בצד מעל הבלילה ומקשטים בפטל.
  8. לעוגה בחושה בטעם פקאן וקינמון: מעבירים מחצית מהבלילה לתבניות אינגליש קייק כך שמחצית הבלילה מתחלקת שווה בין התבניות.
  9. מפזרים את הפקאן הטחון, הסוכר החום והקינמון על הבלילה, ושופכים את יתרת הבלילה מעל תערובת האגוזים והסוכר.
  10. מפזרים את הקראמבל ששמרנו בצד מעל לבלילה, אפשר לקשט באגוזי פקאן חצויים.
  11. אופים את העוגות בתנור החם כ-45-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
  12. העוגה נשמרת בקופסה אטומה מחוץ למקרר עד 3 ימים (אבל רוב הסיכויים שיחסלו אותה בשנייה שתשימו אותה במטבחון.

 

צילום: אהובה שורצברד