עובדים על הבריאות/

כיבוד בריא בהרמות כוסית, נשנושים מזינים למהלך היום ועובדים מרוצים? כך עושים את זה נכון

אתם כבר מכירים את זה טוב: הרמת הכוסית הקבועה שלכם בימי חמישי, קבלת פנים לעובד חדש או כל התכנסות אחרת בחדר הישיבות כוללות כמעט תמיד גם כיבוד לטובת המשתתפים. זה נשמע נחמד, ואין כמו עוגה או קרואסון באמצע יום עבודה כדי לקבל בוסט של מתוק ואנרגיה, אבל בריא ומזין זה לא.

מכיוון שלא חסרות סיבות לחגיגה בכל מקום עבודה, נוצרות הזדמנויות רבות לכיבודים לא מזינים שבוודאי לא תורמים לבריאות או לדיאטה של אף אחד, אבל מאוד קשה להגיד להם "לא" באמצע יום עבודה, כשכולם מנשנשים בהנאה גם מול מי שהיה רוצה לסרב.

אז מה אפשר לעשות? מסתבר שהרבה. קודם כל יש צורך בשינוי תפיסה, שהרמת כוסית או ישיבה לא צריכה לכלול בורקסים, רוגעלעך או משלוח של פיצה. שנית, צריך למצוא אלטרנטיבות ראויות. אז איך עושים את זה נכון? הנה כמה טיפים שיכניסו את המשרד שלכם לשגרת כיבוד ונשנושים בריאה ומזינה:

דעו את האויב, והיפטרו ממנו

להוציא את האויב (aka – העוגיות, העוגות, המאפים והקינוחים) מהמטבח המשרדי. לא צריך להיות קיצוניים, וכמובן שאפשר להשאיר משהו ב"מגירת ממתקים" כמו בבית של ההורים לרגעים שמתחשק מאוד להתפנק, אבל על השיש המשרדי לא צריכה לעמוד צנצנת עוגיות שתהיה נגישה מדי ומפתה. הצעד הראשון לכך הוא לצמצם את רכישת המתוקים ברשימת הקניות השבועית שעושים למשרד.

החליפו את המתוקים בנשנושים בגרסה בריאה

הצנצנת לא תעמוד מיותמת לאחר שרוקנתם אותה מעוגיות, אלא תתמלא בכל טוב בריא ומזין. במה למשל? אגוזי מלך, שקדים או תמרים שבהחלט ממלאים את הצורך לנשנש במהלך היום. כך עובד שיגיע למטבח להכין לעצמו קפה יוכל לבחור באלטרנטיבה בריאה לצדו.

״האחריות שלכם כלפי התזונה של העובדים שלכם לא מסתיימת בכך שתגישו כיבוד מזין, אלא גם בהגברת המודעות שלהם לנושא.״

העדיפו יוגורט ופירות על לחם וגבינות

זוכרים את אגוזי המלך והשקדים מסעיף הנשנושים למעלה? אז דמיינו לכם אותם בתוך מוזלי מפנק וקל להכנה. משרדים רבים מחזיקים סלסלת לחמים וכמה גבינות במקרר כדי לאפשר הכנת סנדוויצ'ים מהירה. לא שיש לנו משהו נגד סנדוויצ'ים, אבל אפשר להרגיע עם עודף הגלוטן והפחמימות לפעמים ולגוון במוזלי בריא בכמה צעדים פשוטים: דאגו לכמה יוגורטים חלקים בעלי אחוז שומן נמוך במקרר כמו גם לפירות (בננות, תפוחים, תמרים, אגסים או כל פרי עונתי אחר) ולצנצנת אגוזים/שקדים וקיבלתם מנת בוקר קלילה, משביעה ובריאה.

שמרו ירקות טריים במקרר המשרדי

הכוונה היא לא לשמור ירקות להכנת סלט בארוחת צהריים, אלא לייעד אותם לכיבוד בישיבות, הרמות כוסית וכו'. כל פעם ימונה עובד אחר שיהיה אחראי לשטוף, לקלף (אם צריך) ולחתוך אותם.

זכרו: מים, מים ועוד פעם מים

שתיה מרובה של מים היא חיונית עבור כל אחד מאיתנו, בוודאי במהלך יום עבודה ובוודאי כאשר מדברים על אורח חיים בריא. את המשקאות הממותקים והמוגזים שמוגשים בהרמות הכוסית החליפו בקנקני מים צוננים, ואם זה נשמע לכם לא מספיק מסעיר אז שדרגו אותם בקלות: הוסיפו חתיכות מלפפון דקות (ככה עושים במסעדות יוקרה, לידיעתכם), פלחי לימון או אפילו תפוז ותקבלו מים שממש כיף לשתות. בנוסף, אתם יכולים להעביר את המסר בחשיבות שתיית המים במהלך היום בשלל דרכים יצירתיות, כמו למשל להקפיץ מייל תזכורת יומי (או שעתי למחמירים) שמזכיר לעובדים לשתות מים ע-כשיו.

עודדו סבבי הכנת אוכל בין העובדים

יש לכם התכנסויות משרדיות קבועות? כל העובדים יכולים לקחת חלק בהכנת האוכל. נסו לעשות סבבי הכנת אוכל בין עובדים שירצו לקחת חלק בכך. בכל פעם יכין עובד אחר אוכל (בריא!) בבית שיהיה הכיבוד לאותה התכנסות. הריטואל הזה יתרום גם לתחושת השייכות והתרומה של העובדים, גם לתזונה שלהם וגם לחיבור עם החברים לעבודה שיחמיאו להם על האוכל.

החלטתם להזמין מבחוץ? אז הקפידו על משלוח מזין

להזמין פיצה לכל העובדים? זה בהחלט נוח אבל כשמדובר בבריאות ובתזונה של העובדים שלכם – יש דברים חשובים יותר. רשימת הדברים שאפשר להזמין במקום היא ארוכה: החל מסלטים ומרקים ועד לסושי.

ולסיום, הגבירו את המודעות לאכילה נכונה

האחריות שלכם כלפי התזונה של העובדים שלכם לא מסתיימת בכך שתגישו כיבוד מזין, אלא גם בהגברת המודעות שלהם לנושא. אם תדאגו, למשל, למגנטים על המקרר עליהם המלצות תזונה ליום עבודה, או אפילו להרצאות מדי פעם בנושא, זה יכול להיות נהדר.