קר, רטוב, חשוך: הנה חמישה משקאות חורף מחממים ומעודדים ורעיונות שיהפכו את השעות החשוכות והקרות במשרד לשמחות במיוחד

השמיים אפורים, הגרביים רטובים, הפקקים אכזריים – כן, החורף הגיע והוא קשוח במיוחד.

 

אם איכשהו הצלחנו לגרד את עצמנו מהפוך ולהגיע למשרד במצב סביר פלוס, ככל שהיום הולך ומתקדם האפרוריות שבחוץ משתלטת עלינו ומגיעה לשיאה בשעות אחר-הצוהריים החשוכות והקרות.

זה כמובן לא אומר שיש לנו פטור מהעבודה, זה רק אומר שמחשיך וקר ושחייבים משהו מתוק ושתיה חמה ומפנקת ובדיוק בשביל זה אנחנו פה.

הנה חמישה משקאות חורף מעוררים בדיוק לשעה המעייפת הזו, כשמתחיל להחשיך ולהתקרר >>

 

But first > Coffee

ובכן, קודם כל קפה. יום ההיפוך מחייב קפה הפוך, או שחור, או אספרסו קצר לכבוד היום הקצר. זה לא כל כך משנה בעצם וכל עוד הקפה עשוי כמו שצריך וממלא את תפקידו המעורר הרי זה משובח. צריכים הפסקה? קפה הוא תירוץ מעולה לטובת העניין. 

רעיונות: סדנת בריסטות לעובדים, עמדת קפה משודרגת עם סוגים שונים של קפה וקלייה, קנייה מרוכזת-קבוצתית של קפסולות והגדרה של הפסקות קפה חברתיות – בבוקר ואחר הצהריים.

למשקיעים: אפשר להביא מכונה שתייצר ציור של לוגו החברה או של העובדים על הקצף של הקפה. 

ומה עוד? אניני הטעם ישתו סודה מבעבעת לצד הקפה. שתיית הסודה מאפשרת לנקות את בלוטות הטעם לאחר הארוחה, על מנת לחוש את הקפה בצורה הטובה ביותר.

עובדה מעניינת: במדינות סקנדינביה הקרות הצריכה הממוצעת של קפה היא כ 8 ק״ג לנפש בשנה, לעומת 3.5 ק״ג לנפש בישראל.

brewinghappiness | bonjongourmet

It's tea time

לא במקרה האנגלים קבעו את מנהג שתיית התה לשעות אחר הצהריים, עת מחשיך ומתקרר.
ה-afternoon tea המסורתי הכולל בשעה חמש אחר הצהריים תה, לחמניות סקונס אנגליות עם ריבה, שמנת ושלל תופינים הופכת את השעה הזו לאטרקטיבית במיוחד. התה כידוע מכיל קפאין ומעורר בדרכו הטובה והמנחמת, בטח עם משהו מתוק בצד.

רעיונות: חלוקת ספלוני תה מאוירים עם ערכת דברי מתיקה לכבוד החורף, הכנת ערכות תה אישיות עם מקלות קינמון, קוביות סוכר וחליטות.  

למשקיעים: אפשר לארגן מסיבת תה עם כריכונים מסורתיים, ספלים פרחוניים, מקרונים וכובען משוגע. 

ומה עוד? תוספות מומלצות לתה הן ג'ינג'ר, מקלות קינמון, פרוסות לימון, דבש ועשבים דוגמת נענע, לואיזה ואפילו מרווה. ברגע שהעניין הופך לטקס שלם – השעה המעייפת הזו במשרד מתחילה להיראות פתאום הרבה יותר טוב.

עובדה מעניינת: בעבר היו מוסיפים את החלב לפני התה משום שחששו שהחרסינה העדינה והיקרה תיסדק מחום התה. בהתחשב בכך שהספלים במטבחון המשרדי אינם ירושה ממלכת אנגליה – תוכלו להוסיף חלב גם אחרי מזיגת התה.

itcanbealover | now-forager

Apple cider

ברגע שמתקרר והיום מתקצר, מתחדש לנו משהו חם ומתוק – זמן נהדר לסיידר תפוחים מסורתי, כזה שאפשר להגיש חם או קר, עם אלכוהול או בלי, בשעות העבודה. המשקה נשתה באירופה מאז ימי הביניים. הסיידר עשוי כמעט תמיד מתפוחים ולעיתים מאגסים. לסיידר האלכוהולי, לרוב, ריכוז אלכוהול הגבוה יותר משל בירה. הוא מיוצר באמצעות ריסוק וסחיטת התפוחים ולאחר מכן – התססת התערובת בחביות אלון. 

רעיונות: עמדת פונץ' אלכוהולי לכבוד יום חמישי, סדנת הכנת תפוחים מסוכרים על מקל, פאי תפוחים אישי לכבוד שבת.

למשקיעים: סדנת בישול והתססת סיידר בחביות אלון מיושן, כמיטב המסורת. 

ומה עוד? אם כבר הגיע סופ"ש – אפשר לכבוד "חמישי שמח" במשרד להוסיף לסיידר בורבון או כל אלכוהול אחר. בלי קשר מומלץ לשלב מקלות קינמון, ציפורן, כוכבי אניס וקוביות תפוחים לקישוט ולטעם.

עובדה מעניינת: מקור המילה סיידר (Cider) הוא במילה העברית שיכר. המילה התגלגלה מהעברית התנכ"ית אל הלטינית ומשם לאנגלית ולשפות אירופיות נוספות. הקרדיט כולו שלנו.

thekitchn | darngoodveggies

Sweet chocolate of mine

בחוץ קר וחשוך – מה יותר טוב לשיפור מצב הרוח מכוס שוקו חם ומתוק? חטאים קטנים של אחר הצהריים במשרד לא נחשבים, בטח לא ביום הראשון של החורף. השוקו הקטיפתי מבוסס על פולי הקקאו. הילידים האמריקאים היו שותים אותו מר – אנחנו כמובן פחות זורמים עם הקונספט ונלך הפעם על הגרסה המתוקה והמנחמת. 

רעיונות: בר צ'וקולטה עם תוספות וטופינגס שווים לרווחת העובד התשוש, ערכה אישית להכנת שוקו בצנצנת (מרשמלו קטנים, שוקולד-צ'יפס, מקלוני בחישה, קשיות, מקלות קינמון)

למשקיעים: סדנת קרמיקה להכנת ספלי שוקו ממותגים אישית. 

ומה עוד? מרשמלו כמובן, קצפת, וויסקי ואייריש קרים, אבקת קקאו, מקלוני וניל ולמקפידים – סירופ שוקולד כתוספת מבורכת. 

עובדה מעניינת: הילידים האמריקאים האמינו הם האמינו שהשוקו מהווה אפרודיזיאק ומחזק את כוח הגברא. תכלס, ייתכן בהחלט.

healthylittlecravings

Good mood Sangria

למי שזקוק לרענון קל אחה"צ ומעוניין במשקה חורפי, מתוק אבל לאו דווקא חם – סנגריית חורף היא פתרון נהדר. הסנגרייה היא קוקטייל שמקורו בספרד ובפורטוגל המורכב מיין אדום, מיץ תפוזים וסוכר. ההדרים החורפיים בתוספת היין הכבד והמתיקות הנעימה הופכים את המשקה הזה למרענן הרשמי של החורף.

ומה עוד? כדאי להוסיף לימונים פרוסים כולל הקליפה, קוביות אגסים, פרוסות תפוז וגרידת הדרים. אפשר גם להוסיף קוביות תותים, הל, מקלות קינמון ונענע ואפשר גם להגיש חם. 

רעיונות: עמדת פירות חורף ומסחטות, קנקני סנגריה בחדרי הישיבות ובדלפק הקבלה, בקבוקוני בורבון קטנים אישיים לתוספת.

למשקיעים: ערב ספרדי כולל טאפסים, סנגריה, מוזיקה מקומית ואם ממש רוצים לפרגן לעובדים – סיאסטה :)︎

עובדה מעניינת: סנגרייה פירושה בספרדית "מדמם", בשל הצבע העז של הקוקטייל.

kitchenthy.me | savoryonline